CHEESECAKE ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ (χωρίς γλουτένη)

Υλικά

200g. Κλασικά Μπισκότα Σοκολάτας Orgran (ή άλλα μπισκότα Orgran της επιλογής σας)

100g. λιωμένο βούτυρο

2 κ.σ. αποξηραμένη καρύδα

1kg απλό ελληνικό γιαούρτι

1 κονσέρβα κομπόστα φρούτων (περίπου 825γ.) π.χ. βερίκοκα σε φυσικό χυμό ή φρέσκα ή κατεψυγμένα μούρα.

1 φλ. χυμό από την κονσέρβα

25g ζελατίνη (σε σκόνη ή σε φύλλα)

Νερό (για να διαλυθεί η ζελατίνη σε σκόνη ή για να μαλακώσουν τα φύλλα ζελατίνης)

300ml κρέμα γάλακτος

3 κ.σ. ζάχαρη ή φρουκτόζη (η ποσότητα αυτή μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα φρούτα που χρησιμοποιούνται)

1 κ.γλ. σκόνη βανίλιας

Εκτέλεση

Βάλτε τα μπισκότα σε σακουλάκι, κλείστε το και ρολάρετε έναν πλάστη για να σπάσουν τα μπισκότα. Μπορείτε να το κάνετε και σε γουδί ή σε μούλτι, απλά προσέξτε να αφήσετε κάποια κομμάτια και να μη γίνουν σκόνη.

Ντύστε μια στρόγγυλη φόρμα του κέικ ή ένα ταψάκι με λαδόκολλα

Ανακατέψτε τα μπισκότα με την καρύδα και το βούτυρο και στρώστε το μείγμα στον πάτο της φόρμας πιέζοντας καλά. Σε φλυτζάνι ανακατέψτε τη ζελατίνη με λίγο ζεστό νερό μέχρι να διαλυθεί. Αν χρησιμοποιήσετε φύλλα ζελατίνης, μαλακώστε τα πρώτα σε κρύο νερό, στραγγίστε τα με το χέρι και κατόπιν διαλύστε τα σε λίγο ζεστό νερό.

Βάλτε το γιαούρτι σε μεγάλο μπολ, προσθέστε τη βανίλια, τη ζάχαρη ή τη φρουκτόζη και το χυμό. Αναμείξτε καλά. Προσθέστε τη ζελατίνη και ανακατέψτε ξανά. Αφήστε το μείγμα στην άκρη μέχρι να αρχίσει λιγάκι να πήζει και προσθέστε τα φρούτα στραγγισμένα και κομμένα σε φετάκια. Στο μεταξύ χτυπήστε την κρέμα και προσθέστε την στο γιαούρτι. Αφήστε ξανά να πήξει λιγάκι και απλώστε το προσεκτικά πάνω στα μπισκότα, καλύψτε τη φόρμα με μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο να πήξει ή όλο το βράδυ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κρατήστε μερικές φέτες από τα φρούτα για διακόσμηση.