ΚΙΣ (QUICHE) ΑΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΖΥΜΗΣ (χωρίς γλουτένη) ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ.

Υλικά (για τη ζύμη)

- 1 συσκευασία πολυμείγμα για πίτσα και ζύμες της Orgran (pizza and pastry mix) http://glutenfreeonline.gr/index.php/el/aleuri-xwris-glouteni/migmata-aleyron/gluten-free-pizza-and-pastry-mix-detail Pastry Ingredients

- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

- 1 ½ κούπα ανάμεικτα αρωματικά βότανα, ψιλοκομμένα

(σημείωση: αν χρησιμοποιήσετε ξερά βότανα, βάλτε λιγότερη ποσότητα γιατί το άρωμά τους είναι πιο δυνατό)

(για τη γέμιση)

- 1 κρεμμύδι σε φετάκια

- 2 βιολογικά (κατά προτίμηση) κολοκυθάκια, τριμμένα και στραγγισμένα από τα νερά τους.

- 1 κούπα γιαούρτι

- 3 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά) ελαφρά χτυπημένα

- 1 κ.γλ. μουστάρδα Dijon (ντιζόν)

- 400 γρ. σολομός από κονσέρβα σραγγισμένος (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και φρέσκος)

- Αλατοπίπερο.

Εκτέλεση για τη ζύμη.

Φτιάξτε τη ζύμη όπως περιγράφεται στη συσκευασία και προσθέστε μέσα και τα ανάμεικτα αρωματικά βότανα. Στρώστε τη ζύμη σε ταρτιέρα ή ταψάκι.

Η ΖΥΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΙΣ

Ή ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΒΑΣΗ ΠΙΤΣΑΣ.

(για τη γέμιση)

Ανακατέψτε καλά το σολομό, τα κολοκυθάκια, τα αυγά, το γιαούρτι και τη μουστάρδα και αλατοπιπερώστε.

Αδειάστε τη γέμιση πάνω στη ζύμη και ψήστε για 40 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C

Σερβίρετε με σαλάτα εποχής.

Πρόταση: Μπορείτε να φτιάξετε ατομικές κις σε θήκες για muffin για το γραφείο ή το σχολείο.