Κέικ μπανάνα χωρίς γλουτένη

Υλικά

1 μεγάλη μπανάνα

1 αυγό

½ κ.γλ. σκόνη βανίλιας χωρίς γλουτένη 

ή υγρή βανίλια

100 γρ. βούτυρο

10 γρ. καστανή ζάχαρη

125 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη που φουσκώνει μόνο του 

άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Πολτοποιήστε την μπανάνα και αναμείξτε με το αυγό και τη βανίλια. Σε άλλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα και προσθέστε το μείγμα της μπανάνας.

Αναμείξτε μέσα απαλά και με κυλικές κινήσεις το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και αδειάστε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα του κέικ (περιεχομένου περίπου 500γρ.) και στρωμένη με λαδόκολλα.Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 – 50 λεπτά.

Αφήστε να κρυώσει και μισή ώρα περίπου πριν ξεφορμάρετε. Όταν κρυώσει εντελώς πασπαλίστε την επιφάνεια του κέικ με άχνη ζάχαρη.