Κοτόπιτα με σφολιάτα χωρίς γλουτένη

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Υλικά:

  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/4 φλιτζανιού κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζανιού σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι http://glutenfreeonline.gr/index.php/el/aleuri-xwris-glouteni/gluten-free-white-flour-detail
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 φλιτζάνια κοτόπουλο, μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι, συν περισσότερο για γαρνίρισμα
  • 1 φύλλο σφολιάτας χωρίς γλουτένη Schär, κατεψυγμένο
  • 1 αυγό

Εκτέλεση:

  1. Αφήνουμε την σφολιάτα να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια απαλά την ανοίγουμε.
  2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σέλινο, το καρότο και το αλάτι. Τα σοτάρουμε μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να μαλακώνουν και τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή.
  4. Πασπαλίστε τα λαχανικά με το αλεύρι και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά.
  5. Σταδιακά ανακατέψτε μέσα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και αφήστε τα να σιγοβράσουν.
  6. Σιγοβράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να πήζει (5 λεπτά).
  7. Γυρίστε τη θερμότητα σε χαμηλή, προσθέστε το κοτόπουλο, τον αρακά και το θυμάρι.
  8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  9. Ρίχνουμε σε ένα ταψί 25×25 το κοτόπουλο.
  10. Κόψτε την σφολιάτα σε 12 ίσες λωρίδες.
  11. Τοποθετήστε τις λωρίδες σφολιάτας πάνω από το κοτόπουλο, έτσι ώστε να σχηματίζουν το σχέδιο της ύφανσης.
  12. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο μαγειρικής, απλώστε το αυγό στο πάνω μέρος της σφολιάτας.
  13. Ψήστε για 30-35 λεπτά. Μέχρι η σφολιάτα να πάρει ένα βαθύ μελί χρώμα.
  14. Το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά πριν το κόψουμε.

Πηγή: http://www.marymarycook.gr/%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%86%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B1/