ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ.

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 φύλλο κατεψυγμένη σφολιάτα χωρίς γλουτένη

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (παρμεζάνα ή τσένταρ)

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεπαγώνουμε το φύλλο, το ανοίγουμε και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Έπειτα πασπαλίζουμε με το τυρί τριμμένο, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και πιέζουμε το μείγμα των τυριών μέχρι να ενσωματωθεί σχεδόν με τη σφολιάτα.

Κόβουμε το φύλλο με τη ρόδα της πίτσας σε λεπτές φέτες που τις στρίβουμε. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα τυρί και ψήνουμε για 20 - 30 λεπτά στους 200ºC μέχρι να πάρουν χρώμα. Γυρίζουμε τα κριτσίνια και από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.