Italian Biscotti GlutenFree

Μπισκότα χωρίς γλουτένη διπλοψημένα, Ιταλικής καταγωγής και πεντανόστιμα! Διατηρούνται υπέροχα και συνοδεύουν εξαιρετικά τον καφέ ή οποιοδήποτε άλλο ρόφημα.

Υλικά

100 γρ. ολόκληρα αμύγδαλα

200γρ. απλό λευκό αλεύρι 

2 κ.σ. Baking Powder 

1κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή σκόνη βανίλιας 

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Προαιρετικά προσθέστε σταφίδες και σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Βάλτε τα αμύγδαλα σε ταψί και ψήστε τα για 4-5 λεπτά σε καυτό φούρνο. Σε μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και τα ψημένα αμύγδαλα. Χτυπήστε τα αυγά με τη βανίλια και το ξύσμα.

Ενώστε όλα τα μείγματα και φτιάξτε μια μαλακή ζύμη. Φτιάξτε τη ζύμη σαν κορμό με οβάλ σχήμα και τοποθετήστε την σε λαδωμένο ταψάκι, πιέζοντάς την ελαφρά από πάνω για να πλατύνει. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C (σε λειτουργία αέρα 180°C) για περίπου 25-30 λεπτά. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει. Κόψτε λεπτές φέτες (περίπου 1,5 εκατοστό), απλώστε σε στρωμένο με λαδόκολλα ταψί και ψήστε για ακόμη 5-10 λεπτά. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν επάνω σε σχάρα. Διατηρήστε τα σε αεροστεγές μεταλικό κουτί.