ΤΥΡΟΨΩΜΑ ΚΑΙ ΕΛΙΟΨΩΜΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε είδος γάλακτος, οποιοδήποτε είδος ξυδιού, αλλά οπωσδήποτε μετρήστε προσεκτικά τα υλικά και μην ξεχάσετε τίποτα!

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για λευκό ψωμί της Doved Farm 

1 κ.γ. αλάτι

1 ⅓ κ.σ. μαγιά Doves Farm 

4 κ.σ. ζάχαρη

700ml γάλα

2 κ.γ. ξύδι

6 κ.σ. λάδι

4 αυγά

Μαύρες ελιές σε κομματάκια και τυρί φέτα

 

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε γάλα, αυγά και ξύδι. Ενώστε τα δύο μείγματα να γίνει ζυμάρι που να κολλάει. Περιχύστε με το λάδι, ανοίξτε προσεκτικά με το κουτάλι, βάλτε μέσα ελιές ή τριμμένο τυρί και μαζέψτε το ζυμάρι σε μπάλα. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ταψί χωρητικότητας 1 κιλού τουλάχιστον και αφήστε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα σε ζεστό μέρος. Μπορείτε να κάνετε και πιο μικρά ψωμάκια μερικά με ελιές και μερικά με τυρί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 50-55 λεπτά.