CHOCOLATE CHIP COOKIES - GLUTEN FREE

Υλικά (για περίπου 25 cookies)

  • 110g βούτυρο
  • 130g ζάχαρη κρυσταλική
  • 60g καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 110g αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 1 κ. γλ. baking powder
  • 225 gr. σταγόνες σοκολάτας
  • 150gr. ψιλοκομμένα καρύδια
  • Ξανθανικό Κόμμι (όσο χρειάζεται για την ποσότητα του αλευριού)

Εκτέλεση

Χτυπήστε το βούτυρο με τις δύο ζάχαρες και την βανίλια μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέστε μέσα το αυγό και χτυπήστε κι άλλο.

Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν, το ξανθανικό κόμμι και το αλάτι μέσα στο μείγμα βουτύρου και προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και τα καρύδια.

Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160ºC. Φτιάξτε μικρά μπαλάκια, στο μέγεθος καρυδιού, τοποθετήστε τα στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα με κάποια απόσταση μεταξύ τους και ψήστε για περίπου 12 λεπτά.

Αφήστε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα και φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο.