Cookies με Κράνμπερι και Μακαντέμια Χωρίς Γλουτένη.

Υλικά

150 γρ. Βούτυρο

80-90 γρ. καστανή ζάχαρη

300 γρ. αλεύρι για μπισκότα της Hammermühle

70 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι

30 γρ. Μακαντέμια

1 κρόκο αυγού

2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας

1 κ.γλ. μείγμα μυρωδικών

Λίγο γάλα για να αλείψουμε τα μπισκότα.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και απλώνουμε χαρτί ψησίματος στο ταψί.

Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε τα μακαντέμια σε σακούλι τροφίμων και με τον πλάστη χτυπάμε ελαφρά να σπάσουν σε κομματάκια και να μη γίνουν διαλυθούν και γίνουν σκόνη.

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα κράνμπερι και τα σπασμένα μακαντέμια. Ανακατέψτε με τα χέρια και προσθέστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τον κρόκο, τη βανίλια και τα μυρωδικά. Για να γίνει μαλακή και εύπλαστη ζύμη μπορεί να χρειαστεί λίγη υγρασία. Δοκιμάστε αν η ζύμη «σπάει». Αν ναι, προσθέστε λίγο γάλα και ζυμώστε ξανά.

Φτιάξτε cookies με μικρή ποσότητα ζύμης που θα κάνετε μπάλα και θα την πατήσετε ελαφρά από πάνω, περίπου 1 – 1½cm πάχος. Τοποθετείτε στο ταψί και αλείψτε με γάλα. Ψήστε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσουν ελαφρά στο ταψί και μετά μεταφέρετέ τα σε σχάρα. Αφήστε να κρυώσουν εντελώς.  Αποθηκεύστε σε μεταλλικό κουτί.