Mini Charlotte gluten-free με κόκκινα φρούτα

Mini Charlotte gluten-free με κόκκινα φρούτα

 Υλικά

  • 300 γρ. διάφορα φρέσκα ή κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα (raspberries, blackberries, blueberries, φράουλες)
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 ασπράδια
  • 1 πακέτο σαβαγιάρ
  • Φρέσκα κόκκινα φρούτα για την διακόσμηση

 Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα κόκκινα φρούτα στο τηγάνι μαζί με τα 100γρ. από τη ζάχαρη για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις λιώσουν τα περνάμε από ένα τρυπητό πιέζοντας καλά να βγούν όλα τα υγρά τους. Αφήνουμε τον καθαρό από φλούδες και κουκούτσια πολτό να κρυώσει.

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπολ με παγωμένο νερό και όταν μαλακώσουν τα βάζουμε με τα νερά τους σε ένα μπρίκι και τα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά. Τα ανακατεύμε καλά στον πολτό των φρούτων.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαν πηχτό γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά μέσα στον πολτό. Επίσης χτυπάμε τα ασπράδια με τα υπόλοιπα 40γρ. ζάχαρης σε μαρέγκα και προσθέτουμε και αυτήν στο μείγμα ανακατεύοντας πολύ απαλά. τα προσθέτουμε και αυτά, ανακατεύοντας απαλά.

Μέσα σε μικρά τσέρκια τοποθετούμε περιμετρικά τα μπισκότα σαβαγιάρ (μπορείτε να το φτιάξετε και μέσα σε φαρδιά χαμηλά ποτήρια) και μοιράζουμε την κρέμα στο κέντρο. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει η κρέμα για περίπου 2 ώρες.

Σερβίρουμε με φρέσκα κόκκινα φρούτα!