Σκορδόψωμα μίνι χωρίς γλουτένη

Σκορδόψωμα μίνι χωρίς γλουτένη

Ζύμη

4 ¼  κούπες (595 g) Gluten-Free Bread Flour BARILLA και ακόμη λίγο για πασπάλισμα

2 κ.γ. (6γρ.) ξερή μαγιά

2 κ.σ. (24γρ.) ζάχαρη

2 κ.γ. (12γρ.) αλάτι

6 κ.σ. (84γρ.) ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 ¼  κούπες και 2 κ.σ. ζεστό νερό (περίπου στους 35°C)

Σκορδοβούτυρο
3 κ.σ. (42γρ.) λιωμένο ανάλατο βούτυρο

1 κ.σ. αλάτι σκόρδου ή τριμμένο σκόρδο

Εκτέλεση

Τοποθετείστε το αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και αναμείξτε τα καλά. Προσθέστε το αλάτι, το βούτυρο και το νερό και δουλέψτε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Στη συνέχεια δυναμώστε λίγο την ένταση και ζυμώστε για 5 περίπου λεπτά. Αλείψτε με λίγο λάδι μία σπάτουλα σιλικόνης και καθαρίστε προς τα κάτω τα τοιχώματα του μπoλ. Η ζύμη θα πρέπει να γίνει μαλακή και ελαστική.  

Βγάλτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώστε λίγο με τα χέρια και χωρίστε την σε 12 ίσα μέρη. Όσο δουλεύετε το κάθε κομμάτι, καλύψτε τα υπόλοιπα με μία νωπή πετσέτα. Ανοίξτε το κομματάκι σε φυλλαράκι με τα δάχτυλα, και ενώστε τις κατά μήκος μεγαλύτερες πλευρές στο κέντρο πιέζοντας με τα δάχτυλα και κατόπιν φτιάξτε ένα μικρό ρολλάκι το οποίο ρολλάρετε πάνω στην αλευρωμένη επιφάνεια για να σφραγίσουν καλά τα άκρα. Τοποθετείστε κάθε ρολλάκι σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με κάποια απόσταση μεταξύ τους. Μόλις τα φτιάξετε όλα, σκεπάστε τα με λαδωμένη μεμβράνη και αφήστε στην άκρη να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Θα χρειαστεί περίπου μια ώρα. Περίπου 25 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το φούσκωμα, αφαιρέστε τη μεμβράνη και προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 185°C. Τοποθετείστε το ταψί στο κέντρο του φούρνου και αμέσως κατεβάστε τη θερμοκρασία στους 175°C.. Όσο ψήνονται τα ψωμάκια, λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε το με το αλάτι σκόρδου ή με τριμμένο σκόρδο. Μετά από 5 λεπτά βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αλείψτε γενναιόδωρα την επιφάνεια των ψωμιών με το λιωμένο σκορδοβούτυρο, ξαναβάλτε τα στον φούρνο μέχρι να χρυσίσουν για άλλα 5 λεπτά και τέλος βγάλτε τα, αλείψτε μία τελευταία φορά και σερβίρετε αμέσως.